sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Hiiren heittoa ja kynsien leikkuuta

Mun kynsiä ei leikata.
Pilli on alkanut kiristämään minua heittämään kuuluisaa pientä valkoista leluhiirtä. Jos en heitä, Pilli tulee repimään kirjoituspöydän tuolia, jolla istun keskittyneenä työnhakuun. Vaihtoehtoisesti Pilli voi myös mennä repimään olohuoneen verhoja tai nojatuolia.

Hiiren heittäminen useita kertoja päivässä on vähentänyt Pillin kiinnostusta verhoihin. Mielenkiintoinen tapaus oli, kun jätin kissat vähän yli vuorokaudeksi kämppääni, kun kävin Tampereella työhaastattelussa. Olin aivan varma, että verhot oli revitty alas, mutta kas: niihin ei oltu koskettukaan. Eli koko verhoepisodi on aina jotain showta, jolla Pilli haluaa kiinnittää huomioni.

Huomion puutteesta kissojen ei pitäisi todellakaan kärsiä. Leikin niiden kanssa joka päivä ja pidän sylissä.

Verhojen lisäksi Pillin kohdalla haaste on kynsien leikkaaminen. Olen varmaan aiemminkin tästä maininnut, mutta nyt se alkaa muodostua ongelmaksi. Viime päivinä Pilli on jäänyt kynsistään kiinni parikin kertaa ja minun on pitänyt mennä auttamaan.

Pullahan antaa kiltisti leikata kynnet, mutta Pillin kohdalla se on hyvin vaikeaa myös kahteen pekkaan. Nimittäin oli viimeksi eläinhoitajallakin vaikeuksia leikata Pillin kynsiä, kun minä pidin kiinni. Ja kun ne leikkaavat vain terävimmän kynnen pois, niin ongelma palautuu taas viikon päästä.

Tiedän, että Pillin voisi kääriä pyyhkeeseen ja yrittää jotenkin sompailla kynsileikkurin kanssa kynnet lyhemmiksi. Tähän tarvitaan kuitenkin käytännössä kaksi, joten kovin usein en siihen lähtisi. Tyypillinen sinkkumiehen ongelma. :) Täytyy ehkä kokeilla tuota pyyhekikkaa seuraavalla kerralla, kun menen vanhempieni luokse Tampereelle.

2 kommenttia:

  1. Kyllähän nuo tihutyöt yleensä siihen huomiohakuisuuteen liittyy. Itestä voi tuntua, että kissa saa taatusti tarpeeksi huomiota, mutta jos kissa päättää toisin, niin sitte on verhot vaarassa. :D
    Oletko kokeillut ryhtyä kynsienleikkuuseen kun kissa on nukkumassa? Vois hämmästyä moisesta toiminnasta niin, että antaiski leikata.

    VastaaPoista
  2. Nukkuessa Pilli ei ole antanut leikata, vaan on heti herännyt vetänyt käpälän pois. Mutta, iso uutinen on, että onnistuin viime viikolla leikkaamaan Pillin kynnet! Leikkasin pari-kolme kynttä kerrallaan silloin, kun se oli mukavasti lötköttelemässä sohvalla. Aika nopeasti se veti käpälän pois, mutta aina ehti pari kertaa napsaiseen. Muutamassa päivässä kaikki kynnet oli leikattu. :)

    VastaaPoista