tiistai 22. marraskuuta 2016

Kakkajuttuja

Joskus on hyvä katsoa maailmaa toisestä vinkkelistä.
En ole paljon ehtinyt viime kuukausina kirjoitella blogia, kun jouduin työttömäksi. Työnhaku on siis täysillä päällä. Onneksi mulla on nuo kaksi veijaria, jotka piristävät minua päivästä toiseen. :) Mutta nyt kisujen kuulumisiin.

Loppukesästä Pilli alkoi kakata kuljetuslaatikkoonsa menomatkalla mökille. Se teki niin ainakin kolmella mökkireissulla. Ikinä paluumatkalla ei päästänyt mitään laatikkoonsa.

Taas painitaan.
Lisähaasteena oli se, että Pilli päästi läjät aina puolen tunnin ajomatkan jälkeen. Ja mökille ajaa 3 tuntia. :/ Eli siis jouduin ajamaan aivan käsittämättömän kovassa katkussa loppumatkan. Tosin tunnin löyhkäämisen jälkeen haju alkoi pikkuhiljaa hälvetä. Lisäksi Pulla pissasi usean kerran laatikkoonsa, myös menomatkalla.

Kokeilin sitten, että josko auttaisi Pillin laatikon siirtäminen takapenkiltä mun viereeni pelkääjän paikalle. Ainakin Tampereen reissuilla, joka tosin on huomattavasti lyhyempi reissu, ratkaisu auttoi. Sen toimivuuden näkee lopullisesti vasta ensi keväänä, kun ajelen taas mökille päin.

Muuten kisuille kuuluu tosi hyvää. Kävin rokotuttamassa molemmat jokin aika sitten, ja sain olla ylpeä pikkupöntöistäni. Pillikin nuolaisi eläinlääkärin kättä ja hän oli saman tien myyty. :)

Pillillähän on ollut pitkän aikaa yskimisoireita, ja niitä on ollut vähän myös Pullalla. Yleensä yskiminen alkaa kehräämisen yhteydessä ja kestää yleensä vain joitain sekunteja. Eläinlääkäri sanoi, että kannattaa harjata kissat usein ja antaa sellaista kuivaruokaa, joka erityisesti poistaa karvoja suolistosta.

Tämä auttoikin hienosti. Purina One Indoor -kuivamuona yhdessä viikottaisen harjauksen kanssa on vienyt yskänoireet pois. Eläinlääkäri antoi mukaan myös niskaan laitettavaa loislääkettä, mutta sille ei ole toistaiseksi ollut tarvetta.3 kommenttia:

 1. Kiva kuulla teidän kuulumisia pitkästä aikaa!
  Jos kuljetuskoppa on niin iso, että perälle mahtuu pieni vessalaatikko, kannattaa sellainen sinne tunkea pienen hiekkamyrsykn uhallakin, saattaa auttaa tuohon tuoksuongelmaan pitkillä matkoilla. :D

  VastaaPoista
 2. Hmm, kissoilla on molemmilla isoin kissalaatikko, mitä Mustista ja Mirristä löytyy. Mutta saa kyllä olla hyvin pieni hiekkalaatikko, että mahtuu. Toisaalta eihän siihen kyykistämiseen isoa tilaa tarvitse. Ja mieluummin siivoan hiekkamyrskyn jälkiä. :)

  VastaaPoista
 3. Juu meillä on käytössä Petenkoiratarvikkeesta tilattu iso L-koon kevythäkki, sinne mahtuu parin kissan lisäksi hienosti matkaveski, niin vältytään "ylivuodoilta" :D

  VastaaPoista