sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Juhlan aika

Pulla valjaissa parvekkeella.
Parin viikon sisällä on ollut paljon aihetta juhlaan. Ensin Pilli ja Pulla täyttivät vuoden, sitten samalla viikolla oli kummitytön ristiäiset. Ja tänään on allekirjoittaneen syntymäpäivä. :)

Annoin kissoille "lahjaksi" pari vähän isompaa juustopalaa. No, se oli tietenkin väärää merkkiä, joten kumpikaan ei suostunut juustopaloja syömään.

Ulkona jotain mielenkiintoista ilmeisesti (anteeksi, kun häiritsin).

Olen opettanut kisuja valjaisiin pari kertaa parvekkeella. Ihan hyvin on sujunut, onhan ne toki myrtyneen näköisiä, eikä kovin innokkaasti liiku, mutta ei ole ollut myöskään suurta draamaa. :)

Ensi viikonloppuna menemme kissojen kanssa ensimmäistä kertaa tänä keväänä mökille. Sehän on jo tuttu paikka Pillille ja Pullalle. Viime syksynä olimme siellä monta kertaa.

Tulevana kesänä ulkoilutan kissoja valjaissa, mutta en todellakaan päästä vapaaksi. Todennäköisesti en ikinä päästä niitä vapaaksi, muistan kyllä liiankin hyvin Pörrin kohtalon viime kesältä.

Haasteitahan tuossa toki tulee, koska vanhempien kissa Mirri on aina vapaana mökillä. Varmasti munkin kissat joskus livahtavat pihalle.4 kommenttia:

 1. Myöhästyneet synttärionnittelut teille kaikille!
  Kuulostaa oikein hyvältä suunnitelmalta pitää kissat valjaissa. Voihan se tuntua vähän epäreilulta, jos yksi pääsee juoksentelemaan vapaana, mutta turvallisuus on valjastelun paras puoli.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Joo saa sitten nähdä, miten kesä sujuu. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea toukokuisen synttärin johdosta! Mökkeilystä ajattelisin, että leikattu kissa voi valvotusti ulkoilla ilman valjaita. Mutta..en tiedä, ehkä sinulla on parempaa kokemusta asiasta. Jos muistan oikein niin tilanne aiemmin oli hieman erilainen. Mukavaa kesää ja mökkikauden alkua.

  VastaaPoista
 4. Kissa ei voi ulkoilla valvotusti ilman valjaita. Kissa tarvitsee oikeasti vain kaksi sekuntia, niin se on jo tavoittamattomissa. Tästä minulla on runsaasti kokemusta. Pörri-vainaa ilmeisesti loukkasi itsensä hypättyään alas puusta viime kesänä, ja kuoli viikkoa myöhemmin sisäisiin vammoihin, jotka eivät näkyneet ulospäin. Tästä ei tosin ole täyttä varmuutta, mutta se oli todennäköisin kuolinyy. Näistä syistä en aio päästää Pilliä ja Pullaa vapaaksi mökillä. Kesänjatkoja myös sinulle. :)

  VastaaPoista