sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Kissat leikattu

Pulla kaulurissa.
Oli aikamoinen projekti kissojen sterilisointi. Uuden vuoden aattona Pilli ja Pulla leikattiin ja ne saivat kaulurin mukaansa. Pulla irrotti neljän päivän aikana kaulurin yhtä monta kertaa, ja koska haava näytti hyvältä, en pakottanut pitämään kauluria. Saman tein Pillille.

No, kissat nuolivat haavojaan pari päivää ja ne avautuivat ja tulehtuivat. Piti mennä jälleen eläinlääkärille, jossa kissat nukutettiin ja laitettiin tikit uudestaan. Pysyvät tällä kertaa. Ekalla kerralla tikit olivat liukenevia. Sanoin, että enää en kiusaa kaulureilla, joten laitettiin sukkapuvut molemmille.

Selvästikin puku stressasi kissoja vähemmän kuin kauluri. Pulla onnistui kuitenkin irrottamaan myös sen. Ihan uskomatonta, eikä edes takapuolessa olevia nappeja ollut avannut. Sama juttu oli kaulurin kanssa. Käsittämätön Houdini! :)

Pilli kaulurissa.

Sukkapukuja kissat pitivät viisi päivää. Pillin haava oli jo parantunut, mutta Pullan haava irvisti vielä hieman. Kun tikit poistettiin, eläinlääkäri sanoi, että pitää antaa vielä antiseptistä ainetta ja kauluria vielä viikon ajan.

Onneksi Pulla piti kauluria  koko viikon. Toissapäivänä perjantaina poistin kaulurin ja nyt kaikki on hyvin. :)

Kyseenalaistin eläinlääkärin toiminnan muutamassa asiassa.

Pulla kierittelee lattialla sukkapuvussa.
 1) Sukkapuku ja pysyvät tikit olisi voinut laittaa jo ekalla kerralla, jolloin tikit eivät olisi auenneet. Heillä varmasti on paljon kokemusta kahden kissan tapauksista, jolloin kauluria ja liukenevia tikkejä ei voi suositella.

 2) En saanut minkäänlaisia ohjeita mukaani toisella käynnillä, jolloin puku ja pysyvät tikit laitettiin. Lääkäri sanoi myöhemmin, että "rupi olisi pitänyt aina poistaa ja haavaa puhdistaa". Sanoin, että mites olisin puhdistanut tai huomannut, kun niillä oli puku päällä? Ja niitä ohjeitahan en saanut.

3) Minulta veloitettiin toisella kerralla (tikit, puku, antibiootit) sama summa kuin itse
Pilli ja Pulla sukkapuvuissa.
leikkauksesta. Eli yhteensä jouduin maksamaan yli 600 euroa tästä projektista.

No, kissat ovat nyt kunnossa, ja se on pääasia. :)


3 kommenttia:

 1. Oon kuullu useammastakin kissasta, joka on tullut sukkapuvusta pihalle jotenkin salaperäisesti kenenkään huomaamaatta. :D
  Onneksi lopulta teillä kaikki hyvin, kurjaa, että lekuri ei ohjeistanut kunnolla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Siskokisumme (8kk) olivat eilen leikkauksessa. Blogikirjoituksesi perusteella hankimme kissoillemme klinikasta bodyt, joita klinikassa kutsuttiin nimellä toipilaspaita (25 e / kpl). Paita istui hyvin. Molempien paitojen koko on XXS (33 cm). Puku on joustava ja tiivis, ja aktiiviset kisumme näyttävät sopeutuneen paitaan mukavasti. Bodyssä on kaksi kiinnityskohtaa neppareineen, kuten blogin kuvassakin. Kiinnityskohdat sijaitsevat hännän molemmin puolin, reisien sisäsivulla. Kissojen vessassa käynti sujuu ilman nappien avaamista, eikä body häirinnyt tässäkään puuhassa. Bodyn ansiosta pää saa liikkua vapaasti, mikä on kissalle tärkeää, pääsee nuuhkimaan ja tutkimaan hajuja ja syömään vapaasti. Haavaompeleet pysyvät bodyn suojassa, eivätkä kissat pääse nuolemaan toistensa haavoja. Kisujen hoitajat pääsevät keskittymään rapsutuksiin ja hoivaamiseen :) Meillä paidat toimivat hyvin!

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, Mabel! Jos mun kissat joutuu joskus leikattavaksi, niin sukkapuku on ehdoton. 😺

  VastaaPoista