sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Kissanpentujen ylensyönti?

Pilli on viime aikoina syönyt todella paljon. Kissat syövät 2 pussia märkäruokaa per kissa per päivä. Pulla syö kuitenkin vain vähän kerrallaan ja Pilli jatkaa syömistä kaverinkin puolesta.

Lisäksi kuivamuonaa on aina tarjolla, mutta koska kissat (lähinnä Pilli) söivät kokonaisen kupillisen kuivaruokaa jopa yön aikana (märkäruoan lisäksi), niin päätin vähän rajoittaa kuivamuonan tarjontaa. Lisään sitä kuppiin maksimissaan kerran vuorokaudessa.

Viime päivinä Pullankin ruokahalu on ehkä vähän rauhoittunut, mutta on se iso kissa ikäisekseen (6 kk). Henkilövaa'alla punnittuna painaa 3,8 kiloa. Pulla on selvästi pienempi, mutta henkilövaaka antaa saman tuloksen (eli se sekoilee). :)

Joka tapauksessa olen miettinyt, miten voisi kahden kissan taloudessa hillitä toisen syömistä, kun toinen syö paljon vähemmän? Pilli on tämän vuoksi saanut lisänimen Punkero. :)

Huomasin, että en ole laittanut pennuista yhtään videota blogiini, joten tässä pari linkkiä YouTubeen.

Kisut katsovat jääkiekkoa:

https://youtu.be/bIx-cEn43qI

Pulla noutaa palloa ja Pilli käy jalan kimppuun:

https://youtu.be/UxswhE9Bv1A
2 kommenttia:

  1. Mitä lihapitoisempaa ruoka on, sitä vähemmän kissan tarvitsee sitä syödä täyttääkseen tarpeensa :) Meillä syödään kilo märkäruokaa neljään kissaan päivässä, ja sillon kun saavat pelkkää lihaa, on annoskoot huimasti pienempiä.

    VastaaPoista
  2. Kuivamuonaa on jopa 80% lihapitoista, mutta märkäruoka on 4%. Ostin kokeeksi pari pussia lihapitoisempaa märkäruokaa, siinä oli 14% kanaa. Jäi kokonaan syömättä. :D Se ihmetyttää, että molemmat protestoivat yhtäaikaa ruoasta, ihan kuin sopisivat, että tätä ei muuten kumpikaan syödä. :) Pilli on muutenkin alkanut syömään vähän normaalimmin. Sillä oli jonkinlainen kasvupyrähdys muutaman viikon ajan, joten se söikin enemmän.

    VastaaPoista