sunnuntai 9. elokuuta 2015

Pilli ja Pulla ovat asettuneet taloksi

Heti piti mennä huonekasvia tutkimaan.:)
Suuremman surun hellitettyä aloin katsella reilu viikko sitten kissanpentuja netistä. Kävin sitten hakemassa Myllykoskelta viime viikon keskiviikkona kaksi kissanpentua. :) Ne saivat nimekseen Pilli ja Pulla. Pilli on musta ja Pulla mustavalkoinen.
 
Luonteeltaan kisut ovat erilaisia. Pilli on seikkailunhaluisempi ja haluaa tutkia joka paikkaa. Pulla on arempi ja vähän pienempi, mutta sekin kyllä menee siskonsa perässä sinne, minne ei saisi mennä. :) Pilli juttelee jonkin verran, ja erityisesti ruoka-aikaan vähän kovemminkin. Pullastakin lähtee ääntä, mutta hyvin harvoin ainakin toistaiseksi.
 


Pulla ja nalle.
 

Molemmat pennut ovat kovia kehräämään, ei tarvitse kuin puhua niille, niin johan alkaa pörinä. :) Sylissä ne ovat käyneet lyhyesti muutamia kertoja. Usein lepohetki keskeytyy siihen, kun kaveri alkaa lattialla leikkimään ja siihen tietty pitää päästä mukaan.

Kävin rokotuttamassa pennut tällä viikolla. Ne ovat nyt 13-viikkoisia. Jouduin perjantaina käymään toistamiseen lääkärillä, koska Pilli alkoi torstai-iltana läähättämään kieli pitkällä, kesken leikkimisen. Sillä oli ollut aiemminkin jo vikisevä ja hieman rahiseva hengitys, josta olinkin maininnut lääkärille rokotuksen yhteydessä.
 

Pilliltä otettiin röntgenkuvat, eikä mitään onneksi löytynyt sydämestä tai keuhkoista. Lääkärin mukaan pentujen leikit saattavat mennä joskus mennä vähän yli, koska pennut eivät osaa arvioida omaa jaksamistaan.  Jos vastaavia oireita tulee vielä useammin, niin seuraava askel olisi ultraääni. Astmaa ei noin pienillä pennuilla yleensä ole, eikä rankkaa lääkitystä (mm. kortisoni) pennulle oikein suositellakaan. Kuukauden päästä pennuille annetaan vahvisterokotus, jolloin Pillin tilannetta tarkistetaan, jos on tarvetta.


Pulla huilaamassa.Pilli nokosilla.
10 kommenttia:

 1. Voi miten söpöt Pilli ja Pulla! Ihanaa, kun tuli uusia blogikissoja ;)

  VastaaPoista
 2. Ihanat pikkuiset! <3 ja voimia edellisen menetykseen :((

  VastaaPoista
 3. Nämä on tosi hauskoja veijareita. :) Ovat selkeästi auttaneet surutyössä. Pörriä on silti edelleen ikävä.

  VastaaPoista
 4. Miten kiva kun on kissakaverukset yhdessä :) Onnekkaat pääsivät hyvään kotiin, mikä ei ole aivan selviö lemmikkien kun annetaan lisääntyä niin ettei kodittomien eläinten määrä suhteessa hyviin koteihin ikinä lähitulevaisuudessa kohtaa (siksi erityisesti ilahduttavat aina löytöeläinkodeista hankitut lemmikit).

  Muuten, kiinnitä huomiota nyt jälleen kisuliinien isäntänä kissanruoan ravintosisältöön ja lihanmäärään niissä kun on suuria eroja. Tämä kun jäi mieleeni aikaisempia postauksiasi lukiessani. Mainitsemasi kissanruokatölkki kun sisältää vain vaivaiset 4% oikeaa lihaa, (!) parin muun samaisista kaupoista löytyvän esim. liilan väreissä (vältetään nyt turhaa mainontaa) sisältäessä samalla hinnalla jo 26% lihaa mikä tekee jo huiman eron lihansyöjän ruokavalioon. Näissä ei ole aina hintaankaan katsominen, vaan "kotimainen" halpamerkki samoin myy kuivaruokapusseja lisäravintona kokonaisella 35%:n lihalla, mikä tylsähköstö ulkoasusta huolimatta jo on paljon enemmän kuin usean lemmikkieläinliikkeessä myytävän. En tässä halua turhia neuvoa, vaan välttää ihmisten laittamasta rahaa tällaisiin hölynpölyravintoihin, ja ensisijaisen tärkeää on tietysti eläinten hyvinvointi. Yritän itse myös pitää mielessä että oikea liha on aina 100% joten pienemmilläkin ruokamäärillä tai niitä sekoittamalla voi päästä parempiin lopputuloksiin niin terveyden kuin hiekkalaatikkojätöstenkin osalta.

  Onnea uuteen kotiin. Hauska seurata varmasti pentujen leikkejä :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Minna, näiden touhuja on todella hauska seurata. :)

  Olen katsonut noita kissanruokien lihapitoisuuksia, ja kaikissa näkyy merkistä huolimatta olevan tuo 4 %, mikä on tosiaankin järkyttävän vähän. Ainkaan Alepasta ja K-Supermarketista en ole löytänyt parempaa märkäruokaa. Kaupoissa tietty saattaa valikoima vaihdella. Voisin kysyä myyjiltä tuota kyseistä merkkiä, jos kerrot mikä se on. Kyllä mun blogissa saa mainostaa. :)

  VastaaPoista
 6. Moi! Whiskas tölkit 400g sisältävät siis jopa 26% lihaa tai lihaperäisiä soseita, mikä on jo huiman paljon enemmän kuin vaivaiset 4% jota mielestäni ei tulisi myydä lainkaan..
  Jostain syystä saman sarjan pussiruoat eivät kuitenkaan ole niin lihaisia, mikä on kummallista kun samalla ulkoasulla markkinoidaan. Samoin merkin kuivaruokaa en tarjoa kun paljon parempiakin on saatavana ihan peruskaupoista.
  Itse valikoin näitä ravintorikkaampia kaupan vaihtoehtoja vaihtelevasti lihan kanssa yhdessä. Eläinkaupoissa samoin laatu vaihtelee todella paljon, tarkkana saa olla..
  Kisuliinit ovat sitten kotiutuneet jo erityisen hyvin.. :) Ne on aika aktiivisia kavereita jotka sohvan sisään hakeutuvat. Onneks iän myötä tämäkin vaihe nätisti ohitetaan..

  VastaaPoista
 7. ..niin juu, onhan niitä jopa lähes täysiä lihavalmisteita ja tuoreruokia kissoille, täytyisi käydä itsekin päivittämässä tilannetta. Näitä löytyy ainakin s-kaupoista matalissa tölkeissä ja omilla tuoreruokaosastoilla lemmikken jääkaapilla. Tuo whiskas oli vain hyvä vertailukohde kun samasta hyllystä samalla hinnalla on saatavana, eräästä halpatavaraketjun myymälästä jopa edullisemmin kuin tuota latzia.

  VastaaPoista
 8. Kommenttini takaisinveto...Whiskas tölkeissä lukee, "lihaa ja eläinperäisiä tuotteita (joista 26% lihaa, 4% häränlihaa)".
  Toisaalta syytän kyllä kuluttajalle vaikeaselkoista tekstinkäyttöä, jossa aivan hiuksia saa halkoa väärinymmärrysten välttämiseksi.

  Siis, nähtävästi tuosta osuudesta "eläinperäiset tuotteet" 26% on lihaa.
  Ihan käsittämättömän vaikeaselkoista, tästä lähteköön palautetta valmistajalle.
  Onneksi itsekin olen lisännyt ihan 100%:sta lihaa näiden einesten joukkoon. Aion kuitenkin vaihtaa jatkossa tuotemerkkejä.

  Myös olen todennut että kuivaruoan on vieläkin tärkeämpää olla laadukasta, jotta eivät syö suuria määriä tällaisia epäluonnollisia puristeruokia, joiden vuoksi myöhemmin viedä sitten lääkäriin virtsakivistä ja ties mistä peräpukamista..

  Onneksi sentään ovat aika kaikkiruokaisia sikäli kun vatsa kestää (toisinaan huonosti)
  :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Minna kommenteistasi, huomaa, että olet todella kiinnostunut kissojen ruokavaliosta. :) Ongelma Whiskasin kanssa on, että mun kissat ei tykkää siitä. Latzista ne tykkää tosi paljon. Kuivamuonan osalta olen kiinnittänyt enemmän huomiota lihapitoisuuteen. Best Friendin kuivamuonassa oli 80 prosenttia lihaproteiinia (vai miten se oli ilmaistu, epäselvästi joka tapauksessa)

  VastaaPoista