torstai 14. marraskuuta 2013

Kiipeilypuun riemuja

Kukkulan kuningas.
Pörri oppi viime viikolla hyppäämään tiskipöydälle. Kun se epäonnistui pari kertaa, sanoin sille, että sun pitää vähän treenata. Sitten käänsin selkäni, ja kuului kolahdus. Kissa oli hypännyt leikkuulaudalle ja siitä se jatkoi saman tien tutkimaan kahvinkeitintä, hellaa ja muuta mielenkiintoista. :) Sittemmin se on onnistunut hypyssä useasti, mutta epäröi aina ennen hyppyä.

Ostin Mustin ja Mirrin nettikaupasta Pörrille kiipeilypuun. Se oli isompi kuin kuvista päättelin. Siinä on kuusi tasoa, lepolaatikko, roikkuva köysi ja rapiseva pallo narun päässä. Pörri on tosi innoissaan siitä. :) Kun kokosin kiipeilypuuta, Pörri oli koko ajan liiankin aktiivisesti mukana. Jokaista ruuvia piti tulla käpälöimään ja välillä se meinasi kuljettaa työkaluja omiin leikkeihinsä. Lopulta mun oli pakko lukita kissa hetkeksi kylpyhuoneeseen, jotta sain homman loppuun. :)

Puu on jotain 190 senttiä korkea, ja siinä on kolme jalkaa. Neljäskin olisi ollut tarpeen, luulen, että Pörrin kasvaessa puu käy vähän liian huteraksi. Mutta eihän nuo kiipeilypuut ikuisia tietenkään ole. :)

Oma huilauspaikka.
Pörri sai samalla myös ruokailualustan, jossa lukee "A very fine cat eats here". Sitten vielä pari lelua sekä kissanruohoa, joten kyllä kissaa tuli hemmoteltua. :)

Ensi viikolla Pörri pitäisi viedä täydennysrokotukselle. Tällä kertaa ainakin ovat punkit poissa eikä silmät enää punoita. Toinen silmä tosin vetistelee edelleen jonkin verran, joten olen antanut Pörrille silmätippoja vielä kerran päivässä varsinaisen kuurin jälkeenkin.

Pörri on saanut myös aivastuskohtauksia pari kertaa. Kehrätessäkin kuulee joskus, että jotain limaa siellä kurkussa on. Lääkäri saa sitten ensi viikolla tutkia.

Annoin Pörrille sen toisen matokuurin. Kasvattaja oli madottanut Pörrin kertaalleen, mutta eläinlääkäri kehotti antamaan kuurin ennen seuraavaa käyntiä. Yritin sekoittaa madotustahnaa maitoon, mutta eihän se siihen kylmään tahtonut sekoittua. Onneksi Pörri joi kaiken maidon, vaikka olikin vähän kokkareista. :)


2 kommenttia:

 1. Moi! Jos kisu on kovin innokas hyppimään esim. hellalle, kannattaa kouluttaa itsensä siihen, että laittaa aina kuumalle levylle esim. vesikattilan. Tutun kissa poltti polkuanturansa hypätessään kuumalle hellalle, siksi varoittelen...

  Kiva blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito vinkistä Amanda! Täytyykin ottaa heti käyntäntöön. Hauska,että tykkäät blogistani. Tässä toimitaan vain Pörrin äänitorvena. :)

   Poista